Žádost o ruku v Praze

Tajná žádost o ruku v Praze

Jednoho dne mi přišla zpráva od Tima. Plánoval požádat svou přítelkyni Helin o ruku, ale kdy a kde to udělá, zůstávalo záhadou. Až do této chvíle. Tim se chystal s Helin na výlet do Prahy, a napadlo ho, že právě to může být ten pravý čas a místo pro jeho velký moment.

Tajne zasnuby Praha (15)

Tim mi svěřil svůj plán a přání – chtěl, aby vše bylo perfektně připraveno, včetně rudých růží a srdce z okvětních lístků, které by Helin našla v jednom z nejkrásnějších měst Evropy. Když jsem souhlasila, že mu pomohu, cítila jsem směsici nadšení a nervozity. Chtěla jsem, aby bylo vše dokonalé, tak jak si Tim přál.

Tajne zasnuby Praha 11

Přípravy začaly téměř okamžitě. Musela jsem najít ideální lavičku ve Vojanových sadech, místo známé svou klidnou atmosférou a nádhernými zákoutími. Lavička musela být dostatečně izolovaná, aby Tim a Helin měli svůj klid, ale zároveň v místě, které bylo snadno dostupné a kde by se dalo vytvořit srdce z okvětních lístků bez toho, aby si toho všimli zvědaví kolemjdoucí.

Tajne zasnuby Praha (2)

Den „D“ přišel rychleji, než jsem čekala. V odpolední hodinách jsem se vydala do Vojanových sadů s taškou plnou rudých lístků a taky kyticí růží. Našla jsem onu lavičku a začala pracovat na vytvoření srdce z okvětních lístků na zemi před ní. Snažila jsem se přitom předstírat turistu, abych nepřitahovala zbytečnou pozornost, a zároveň jsem musela dbát na to, aby místo nebylo obsazeno skutečnými turisty nebo místními, kteří si chtěli užít klidného odpoledne v parku.

Tajne zasnuby Praha (17)

Vše šlo hladce, až do chvíle, kdy se k mému velkému překvapení několik lidí začalo ptát, jestli jsem pouliční umělec a zda by si mohli vyfotit mé „dílo“. Musela jsem je nenápadně odmítnout s vysvětlením, že to, co dělám, je součástí soukromého momentu. Konečně, když bylo srdce z okvětních lístků hotové, sdílela jsem s Timem mou přesnou polohu a začala jsem nervózně čekat na jejich příchod.

Tajne zasnuby Praha (4)

Příchod Tima a Helin byl jako scéna z filmu. Když vystoupali po schodech ve Vojanových sadech, jejich tváře zářily štěstím a očekáváním. Tim vedl Helin k lavičce, kde na ní čekalo srdce z okvětních lístků. Překvapený výraz Helin, když uviděla, co pro ni Tim připravil, byl k nezaplacení. Ve chvíli, kdy Tim poklekl a otevřel malou krabičku s prstenem, se čas zastavil.

Tajne zasnuby Praha 12

Reakce Helin byla přesně taková, v jakou Tim doufal – s láskou a štěstím v očích řekla „ano“. Obklopeni krásou pražských Vojanových sadů a srdcem z okvětních lístků se jejich nová cesta začala nezapomenutelným způsobem.

Tajne zasnuby Praha (14)

Pomoc při plánování žádosti o ruku byla pro mě nejen čest, ale také připomínka toho, jak krásné a nečekané může být vyjádření lásky. Praha, s jejími kouzelnými uličkami, historickými budovami a tajnými zahradami, byla dokonalým svědkem jejich lásky a závazku jeden k druhému. Tento den ukázal, že s trochou přípravy a hodně lásky mohou být sny o dokonalé žádosti o ruku skutečností.

Galerie - tajná žádost o ruku v Praze